Hopp til innholdet

Grüner fotball støtter Qatar-boikott

Flertallet på årsmøte til Grüner fotball ønsker at Norge ikke skal delta i fotball-VM i Qatar i 2022.

VM i Qatar? Nei takk.

På årsmøte i Grüner fotball 18. mars vedtok klubben å støtte initiativet til flere klubber og supportere om at Norge må boikotte fotball-VM i Qatar. Spørsmålet var oppe på fotballtinget andre helga i mars, og vår representant Lars West Johnsen støttet forslaget om å behandle spørsmålet. Fotballtinget er norsk fotballs høyeste organ. Det er denne forsamlingen som fastlegge de store rammene for hvordan fotballen i Norge skal drives, og det er også fotballtinget som velger øverste ledelse

Flertallet på tinget støttet et forslag om å utsette spørsmålet om å boikotte Qatar-Vm til et ekstraordinært ting når saken er bedre utredet.

Forslaget som årsmøtet i Grüner behandlet var:

«Boikott fotball-VM i Qatar

Grüner fotball støtter forslaget om at Norge ikke deltar i fotball-VM i Qatar. Fotball-VM skulle aldri ha vært tildelt landet. Byggingen av fotballarenaene har krevd mange menneskeliv, og arbeiderne har levd under slavelignende forhold.»

Et forslag om å utsette behandlingen falt. Årsmøtet ønsket å realitetsbehandle forslaget.

Den endelige avstemningen viste at det var stor flertall for at Grüner fotball skulle støtte forslaget om at Norge ikke deltar i fotball-VM i Qatar.

Les mer om fotball-VM i Qatar (Wikipedia)