Hopp til innholdet

Grüner + Vålerenga = Sant

Samarbeidsavtalen med Vålerenga er blitt utvidet. Den gjelder nå også for jente- og kvinnefotballen.

– Det vi ønsker med samarbeidet er å løfte og styrke jente- og kvinnesiden, fra første spark på ballen til seniorfotballen. Vi er veldig glade for å kunne samarbeide med Vålerenga om dette, med de ressursene og mulighetene de har. Vi har allerede et etablert samarbeid på guttesiden, så når får vi det beste fra to verdener, forteller vår sportslige leder Anthony Mena.

I Grüner vokser jentefotballen som aldri før, og Anthony ser frem til å komme i gang med flere tiltak når pandemien er over.

– Vi ser frem til flere kompetansehevende og sosiale tiltak i regi av VIF. For eksempel trenerforum og det eksterne trenerutviklingsprogrammet, , men også det og dra å se en toppseriekamp sammen. Vår plan er å lære så mye som mulig, og vi har ambisjoner om å se våre lokale spillere i Toppserien, og videre en drøm å se de i Champions League. Alt i alt ønsker vi å heve nivået på kvinnesiden betraktelig, men fortsatt beholde det flotte sosiale miljøet vi har bygd, sier Anthony.

Monica Knudsen ønsker Grüner velkommen og er glad for å se at samarbeidsklubbprosjektet begynner å ta form.

– Grüner er en klubb vi i høyeste grad kan assosiere oss med og er en tydelig forankret Oslo-klubb som vi opplever er sultne på å drive et godt utviklingsarbeid. Nå er vi oppe i 9 samarbeidsklubber og nærmer oss fulltegnet. Aktiviteten har kommet godt i gang og nå gleder vi oss til å kunne få til enda mer når forholdene tillater det, avslutter Knudsen.

Jentesatsingen i Grüner Fotball