Hopp til innholdet

Seby AS skal bygge flerbrukshallen på Dælenenga

Seby møter Grüner fotball. Onsdag 27. oktober ble det gjennomført en befaring på Dælenenga for å avtale plassering av Grüner fotballs midlertidige lokaler. Med på befaringen var ogås assisterende prosjektleder fra Oslo bygg, Senthalan Sellathurai til høyre. Nummer tre fra høyre med rød jakke er byggeleder Kjetil Næss fra Seby.

Tirsdag 26. oktober ble det offentlig at det er Seby AS som skal bygge den nye flerbrukshallen på Dælenenga. Seby er et datterselskap i Veidekke-konsernet. Det har hovedkontoret på Skedsmokorset, og tar oppdrag på Romerike og i Oslo.

Onsdag var fem representanter fra Seby på Dælenenga og diskuterte de midlertidige løsningene som Grüner fotball skal leve med i de to årene som prosjektet varer. Grüner får brakker i skråningen på østsiden av banen mot Københavngata. Her blir det kontor, garderobe, kiosk og lager for fotballutstyr som er i daglig bruk.

Seby AS har fått to år på seg på å bygge den nye hallen. Den skal stå ferdig i tredje kvartal 2023. Hvis planen holder kan hallen stå ferdig til Grüners 110 års jubileum 1. januar 2024, og det er mulig at vi kan ha en kombinert jubileums- og innflyttingsfest i den nye hallen.

Under anleggsperioden kommer byggeområdet til å være gjerdet inn, og det vil ikke være adgang for noen Grüner-folk på plassen. Tre meter fra sidelinja kommer Seby til å sette opp et plankegjerde som kommer til å bli nesten fem meter høyt. Gjerdet blir så høyt for å hindre at så mange fotballer forsvinner inn på området der vi ikke har adgang.

Grüner fotball har fortsatt noen saker stående igjen i det gamle klubbhuset. Det kommer til å bli en ny dugnad for å flytte ut de siste kontormøblene, og det som er igjen av fotballutstyr. Det er ikke fastsatt noen dato ennå. De nye brakkene må komme på plass, og de må også få brukstillatelse før vi kan flytte.

Men dugnaden blir i løpet av siste halvdel av november.

Byggeleder for prosjektet blir Kjetil Næss som nettopp har avsluttet et prosjekt med å bygge ny idrettshall i Nittedal.

Her kan du lese pressemeldingen fra Oslo bygg om tildeling av kontrakten.

Her er presentasjon av den nye flerbrukhallen: