Hopp til innholdet

Stø kurs mot opprykk

Det er gøy å vinne fotballkamper. Bare spør Danilo Henriquez.

Grüners A-lag har en fantastisk sesong i femtedivisjon. Denne uka kan opprykket sikres. Trener Danilo Henriquez gleder seg til skjebnekampen mot Sagene – og feiringen etterpå!

Etter 19 kamper har Grüner 50 poeng og 84–17 i målforskjell. Laget har 16 seire, kun ett tap, og et snitt på 4,9 mål per kamp. Det har med andre ord vært ekstremt underholdende å følge Grüner denne sesongen.

På torsdag møter laget Sagene borte. Dersom Grüner tar ett poeng, eller Oslo City taper, er opprykket garantert.

Dere leder serien med god luke. Vi regner med at dere fullfører i samme stil, og vinner serien. Hvordan skal du feire opprykket?
– Jeg forventer at gutta har samme motivasjon som meg å sikre opprykket borte mot Sagene. Da skal vi sprette ett par champagneflasker og nyte øyeblikket. Finnes det noe bedre enn å ta opprykket borte mot Sagene?

A-laget rykket opp til femte i fjor, og ligger an til direkte opprykk til fjerde i år. Hva ligger bak suksessen?
– Samhold, lagmoral og en tro på prosjektet. Vi hadde ikke klart dette uten en spillergruppe som gir alt på trening og som ønsker å utvikle seg videre som lag. Hos oss har vi 25 trenere og en barnehageonkel (meg).

Dere er gode med ball, har mange bevegelser og godt kombinasjonsspill. Men hva slags spillestil har dere egentlig?
– Vi ønsker å spille god og offensiv fotball. For å få det til må vi være godt trent og kjenne hverandre godt. Vi har spilt i samme formasjon i 4 år, 4-2-3-1. en formasjon som i mine øyne gir oss god defensiv trygghet og muligheten til å pøse på med spillere offensivt. Samtidig har vi en god og brei tropp med ulike spillertyper i de offensive posisjonene. Dette gjør at vi enkelt kan endre stil fra ganske direkte til mer spillende, utifra hvordan motstander velger å komme.

Det er mange som ønsker å spille for laget ditt. Hva er det du ser etter hos en spiller, hvilke egenskaper må en spiller ha for å bli en del av troppen din?
– De må tenke LAG foran seg selv. De må være lærevillige og tåle å få tilbakemeldinger. Du kommer ikke til å overbevise meg med å drible av 4 spillere. Kombinasjoner og blikk for spillet derimot, da er jeg solgt.

Rolig, stødig: Danilo på sidelinja mot Røa. En kamp Grüner vant 11-1.
Ilir Dervishaj puttet tre mot Røa. Her får han en æresrunde av Stian Sanner.
Dælenga, høst, tabelltopp. Hva er bedre?
Kanon: Ilir Dervishaj legger ballen i krysset fra 21,6 meter. Sjekk keeperen.

Hva liker du best med å være trener i Grüner? Og hva liker du eventuelt dårligst?
– Hva er det ikke å like når man har en ekstra familie på 25 stk? Som alle hadde man satt pris på mer banekapasitet og utstyr, men man kan ikke få alt her i livet. Til neste år håper jeg klubben klarer å i det minste holde kiosken åpen under kampene våre.

Dere har flere lokale gutter i laget, blant annet Håvard Holm Bjørnebekk, som er toppscorer med 20 nettkjenninger. Men det burde egentlig vært flere, syns du ikke det?
– Jeg håper at suksessen for A-laget forplanter seg nedover klubben, og at vi kan holde på spillere lenger enn det vi gjør i dag. Det å få til en god hospiteringsløsning internt i klubben er viktig. Min drøm er at unge spillere ser på oss som gode forbilder og drømmer om å en dag få lov å tre på seg en A-lagsdrakt fra Grüner. Får vi til det, blir det automatisk flere lokale i klubben.

Den kortsiktige planen regner jeg med er å rykke opp. Hvor ser du for deg Grüner om ett og kanskje tre år?
– Vi skal stabilisere oss i 4. divisjon og kvalifisere oss til NM. I 2024 møter vi Vålerenga i første runde i NM på Dælenga. Forhåpentligvis i brakketilværelse. Jeg hadde nytt å sett Dønnum dusje i den blå dassbrakka etter ett surt 1-0 tap mot høytflyvende Grüner-gutter.

Men først, altså: Sagene mot Grüner, torsdag 13. oktober kl 20:15 på Bjølsenfeltet kunstgress. Vi sees der. Husk sjampis.