Hopp til innholdet

A-laget oser av optimisme

Grüner fotballs A-lag 2023, trening.
Grüner fotballs A-lag varmer opp. 

 

Det var ikke bare at det ble seier i den første kampen som gjør at A-lags-trener i Grüner Fotball, Danilo Gundersen Henriquez, er optimist.

To dager før hadde Grüner reist til Lommedalen for å spille den første seriekampen, og kunne reise hjem til Løkka med tre poeng og en 2-1-seier.

Seieren var bra. Før torsdagens trening er laget samlet i garderoben for å oppsummere kampen.

– Vi var veldig bra i første omgang. Da skjønte ikke Lommedalen hvordan de skulle stoppe oss, men i andre omgang la de seg lavere. Da ble det vanskeligere for oss, forklarer Danilo.

Han gir en nøye forklaringen om hvordan backer og kantspillere skal plassere seg. Han mener at kampen moy Lommedalen var en typisk første serierunde kamp, og at Grüner i det store og hele var mye bedre enn Lommedalen som kom på fjerdeplass i 4. divisjon i fjor.

Grüners A-lag rykket opp fra femte divisjon i fjor. I 2021-sesongen vant laget sjette divisjon og ble kretsmestere.

Nå er det store forventninger til at laget også skal klare seg bra i 4. divisjon.

– Målsettingen er at vi holder oss i 4. divisjon, og blir bedre enn 7. plass, sier Danilo. En 7. plass gjør at Grüner er klar for å kvalifisere seg til kampen om norgesmesterskapet, det vil si cupen.

Danilos optimisme er ikke bare på grunn av den raske framgangen fra 6. divisjon til 4. divisjon og en bra start på sesongen. Optimismen er like mye et resultat av at klubben har fått mange nye forsterkninger i vinter.

– Vi har et så sterkt lag at vi kan rykke opp, sier A-lagstreneren.

Dette er også inntrykket fra flere hold i klubben:

I beretningen som styret la fram for årsmøtet skrev styret: «Det snakkes allerede om at stallen 2023 er så sterk at et nytt opprykk kan bli resultatet. Styret forskutterer ikke dette, men er veldig klar over de økonomiske konsekvensene av opprykk til 3. divisjon.»

11. april skrev Dagsavisen en sak om Grüners A-lag med tittelen: «Grüner har signert tidligere Eliteserie-spiller. – Vi vil kjempe i toppen». Spilleren Dagsavisen trekker fram er Sabawon Shahmohammad, som for seks år siden spilte for Sandefjord mot Brann, Rosenborg og Lillestrøm i eliteserien.

Fra Grüner A-lags trening
Keepern kan bare se langt etter ballen på Grüners trening.

En annen spiller er Andreas Madsen Holm. Ifølge Dagsavisen var han en av Nordstrands beste spillere i fjor og står med nærmere 100 kamper for klubben i 3. divisjon og 4. divisjon.

Mens spillerne varmer opp peker Danilo på flere spillere. Han forteller om deres meritter på høyere nivå.

– Men det er også gamle Grüner-gutter i troppen, og noen junior-spillere.

En opprinnelig Grüner-spiller er Håvard Holm Bjørnebekk som på 26 kamper på A-laget har scoret 40 mål. Håvard har spilt barnefotball i Grüner og er sønn av tidligere leder i Grüner, Vegard Hom. På årsmøtet i Grüner fotball ble Håvards søster Ylva valgt inn i styret.

Neste kamp er hjemmekamp mot Lyns 2. lag. Det skjer tirsdag 18. april kl. 20.15

Grüner har slått dem tidligere i en treningskamp, men Danilo er spent på hva slags lag de kommer med. Lyns 1.lag spiller i 2. divisjon. Det betyr at de har mulighet til å stille med spillere som ikke fikk starte 1. lags-kampen tre dager før.

Danilo Gundersen Henriquez, Grüner fotballs A-lagstrener
Danilo Gundersen Henriquez, Grüner fotballs A-lagstrener