A-lagstreneren før sesongstart

Torsdag 6. april er det klart for sesongstart for A-laget. A-lagstrener Nick Rios Haugen har amibisjoner både på lagets og egne vegne.

Nicko og hund

– Nå har du vært A-lagstrener i Grüner fotball et halvt år, hvordan var det å ta over?

– Å ta over Grüner sitt A-lag har vært en morsom og spennende erfaring. Mye av det å være trener kjenner jeg igjen fra jeg selv var spiller. Men mye av det som skjer på baksiden har jeg egentlig aldri opplevde og følt på selv, så det er både spennende og slitsomt.

– Hvordan er spillerstallen, er det mange nye fra i fjor?

– Spillerstallen er jeg godt fornøyd med. Vi har fått samlet en god gjeng som består av noen av de som var med i fjor, noen unggutter, noen som har spilt på ett høyere nivå og noen overraskelser som bare har dukket opp på veien, sier Nick. Han forteller at det de har jobbet mest med er pasningsspillet, det å gjøre de riktige valgene, til den riktige tiden, for å få spilt slik laget og treneren vil.

– Da du kom til Grüner var du veldig tydelig på at du ønsket å bli trener for A-laget og på sikt bli fotballtrener på høyt nivå. Hvor er du om fem år?

– Om fem år håper jeg at jeg har nok erfaring til å lede ett lag i 2 divisjon, eller være assistenttrener for en eliteserie klubb. For å få til det krever det som alt annet, hard jobbing, pågangsmot og litt flaks.

– Du ser ut til å ha en veldig rolig stil på sidelinja, hva skal til for at du blir stressa?

– Morsomt at det ser ut som at jeg er rolig på siden linjen, for deg er jeg ikke. Jeg skriker og holder på konstant i 90 minutter. Jeg kommenterer hvert godt spark på ballen, for å bygge opp gutta og laget, sier Nick. Men han er enig i at han ikke er stresset, og mener at det ikke er noen vits i å stresse på benken. Det vil bare spre seg ut til laget.

– Det som skjer det skjer, da er det bare å være klar til neste situasjon.

– Torsdag 6. april er det klart for første seriekamp. I år starter vi hjemme mot Sagene. Kan du si noe om den kampen?

– Det er alltid morsomt med den første kamp, og spesielt å møte Sagene. Det gjelder meg, men mest for noen av Grüner-gutta. Jeg regner med at det blir som alle andre «første kamp i sesongen»-kamp, tett, spennende og høy temperatur..

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift