Politiet ber Grüner om unnskyldning for Twitter-melding

Visepolitimester Sveinung Sponheim beklager på det sterkeste at politiet brukte Grüner fotballs navn i en tweet i forbindelse med en slåsskamp på Grei-banen 9.april.


9.april ble Grüner-spillere overfalt under en fotballkamp på Grei-banen. Politiet ble varslet, og valgte å twitre:

«OPS Politiet Oslo‏ @oslopolitiops 9. apr.

Mer

#Oslo. Greibanen på Ammerud. Slåsskamp mellom 10-15 personer under en fotballkamp mellom fotballagene Gruner og Grei. Vi har flere patruljer på vei.»Denne meldingen ble fanget opp av blant annet VG, TV2, Aftenposten og NTB. Over hele landet ble det sagt at Grüner var involvert i en slåsskamp.

Dagen etter kontaktet Grüner fotball politiet. Leder i Grüner fotball, Lars West Johnsen, skrev blant annet:

«Uansett hendelsesforløp mener vi det er meningsløst å delvis identifisere 16 år gamle gutter som slåsskjemper. Er man i slåsskamp hvis man utøver selvforsvar? Det tragiske er at på Twitter i politiets ordlyd er dommen allerede avsagt. Svært få blant publikum vil noen gang få med seg konklusjonen på skyldspørsmålet og detaljene.»

Han etterlyste også en begrunnelse for hvorfor ikke spillernes unge alder burde tilsi spesiell varsomhet med å identifisere hvem som deltok i hendelsen.

Nå har Grüner fotball fått svar fra politiet:

De forklarerer Twitter-bruken med at «Informasjonen skal nå raskt ut til allmennheten når noe skjer. Tiden politiet har til å vurdere og beslutte innholdet i meldingene er derfor kort. Vi er likevel bevisste på å ikke plassere skyld eller henge ut noen. Som hovedregel skriver vi objektivt, og det mener vi har gjort i dette tilfellet også.

Hvilket lag som spilte på banen var derimot ikke avgjørende i denne saken, og vi er enig i at det var uheldig å ta med denne informasjonen i meldingen.

Vi beklager dette på det sterkeste, og tar det med oss som læring videre», skriver visepolitmester Sveinung Sponheim til oss.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift